Etnisch dating: hoe daten met een andere cultuur je leven verandert

Ben je op zoek naar iemand met een andere achtergrond? Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om iemand van een andere cultuur te daten. Jullie hebben een andere kijk op het leven, andere waarden en culturele en religieuze verschillen waar je elkaar voor moet accepteren. Maar het daten van iemand met een andere cultuur betert je leven ook.  En wel op de volgende manieren.

etnische datingNieuwe taal en nieuw eten

Natuurlijk heb je wel een paar jaar Frans gehad op school, maar met die paar lessen per week kom je niet zover. Als je met iemand uitgaat die naast Nederlands ook nog een andere taal spreekt met bijvoorbeeld zijn ouders of grootouders, dan ben je sneller gemotiveerd om ook die taal te leren. Je wilt toch ook met de ouders van je vriend of vriendin kunnen communiceren? Daarnaast is er natuurlijk ook het eten. Iemand uit India eet hele andere dingen dan onze aardappeltjes en stamppot en er is niks beter dan echt Indiaas eten voorgeschoteld te krijgen.

Minicultuur

Ook al zijn jullie overtuigingen anders, dit hoeft niet meteen een grote botsing te betekenen. Het leuke aan dit is dat je je eigen minicultuur kan creëren. Zo kun je ervoor kiezen om alle feestdagen te vieren van beide culturen en belangrijke tradities te bewaren. Je toekomstige kinderen worden zo multicultureel opgevoed, spreken meerdere talen en kunnen zo als wereldse burgers de samenleving in, wat erg gewaardeerd wordt in de banenindustrie. Daarnaast wordt jij er zelf ook een stuk wereldser van.

Op vakantie

Als jouw partner zijn thuisland goed kent en daar nog familie heeft wonen, is het waarschijnlijk dat jullie daar een keer op vakantie gaan. En dan kan jouw vriend of vriendin je alle mooie plekjes laten zien en je de local food laten uitproberen. Dingen die je tijdens een normale vakantie allemaal had gemist.

Etnisch daten is spannend, maar heeft zeker zijn mooie kanten!

Geplaatst in Dating blog Getagd met , ,

Ben je op zoek naar een datingsite en twijfel je welke je moet nemen? Hieronder een aantal van onze meestpopulaire datingsites.

Pepper - populair onder jongeren
Relatieplanet - grootste van NL
 Lexa - Meest bekende datingsite
 Parship - Beste in matchen
 DatingEasy - Makkelijk in gebruik
 50plusMatch Populair onder 50+
 Match4me - Voor alle leeftijden

Bekijk het complete datingoverzicht