Dingen die je moet weten voor je een alleenstaande moeder date

Het is een wereld van verschil: jij als kindloze man, en zij als alleenstaande moeder met één, twee of zelfs meer kinderen. Je vindt haar héél leuk, maar het daten van een single moeder is heel anders dan het daten van een single vrouw zonder kinderen. Hier zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een single mom als vriendin hebt.

Alleenstaande moederSchema’s en ex-partners

Het eerste waar je rekening mee dient te houden is het inplannen van dates. Ze kan niet zomaar alles laten vallen om spontaan naar de bioscoop te gaan. Alles moet van tevoren ingepland worden, want een babysitter moet geregeld worden, en dan nog kan een date op het laatste moment worden afgezegd. Daarnaast is het vaak ook zo dat haar ex-man of vriend nog steeds in beeld is en dat gaat zijn voor de komende 18 jaar. Als je vriendin goed met haar ex kan omgaan, cool, zo niet, ook cool. Ontwijk drama, dat kan jouw vriendin prima zelf afhandelen: heeft ze de afgelopen jaren namelijk ook gedaan!

Jouw relatie met haar kids

Je vindt jouw vriendin helemaal fantastisch, maar je wilt ook dat haar kinderen jou aardig vinden. Probeer niet té hard, dat merken kinderen. Laat de relatie tussen jou en je vriendin’s kinderen natuurlijk verlopen en neem niet de rol aan van vader. Daar hebben ze er namelijk al een van.

Popcultuur

Wees niet te geschokt als ze het laatste album van Beyoncé nog niet heeft gehoord of die nieuwe James Bond film heeft gezien. Het enige waar jouw vriendin zich nu nog mee bezig houdt zijn de nieuwste kinderliedjes en films. Het is waarschijnlijk dat je gedwongen wordt om Frozen te kijken. En meer dan één keer.

Geplaatst in Dating blog Getagd met , ,

Ben je op zoek naar een datingsite en twijfel je welke je moet nemen? Hieronder een aantal van onze meestpopulaire datingsites.

Pepper - populair onder jongeren
Relatieplanet - grootste van NL
 Lexa - Meest bekende datingsite
 Parship - Beste in matchen
 DatingEasy - Makkelijk in gebruik
 50plusMatch Populair onder 50+
 Match4me - Voor alle leeftijden

Bekijk het complete datingoverzicht