5 redenen om online dating te proberen

Mensen zijn vandaag de dag nog steeds sceptisch over internetdating, maar genoeg mensen hebben de liefde van hun leven gevonden via een dating site. Of je nou op zoek bent naar Prince Charming of alleen een eens een seks date wilt, online dating is er voor iedereen en hier zijn 5 redenen om het uit te proberen.

Het is gratis!

Niet alle, maar een hoop datingsites zijn gratis. Zo zit je niet vast aan een maandelijks bedrag om te kijken of er een leuke man of vrouw tussenzit en kun je rustig een aantal verschillende websites uitproberen. Wil je kijken of online dating wat voor jou is? Dan adviseren wij om eens te kijken op één van de volgende gratis dating websites. Mocht je helemaal enthousiast worden dan kan je altijd nog bij één van de grotere algemene datingsites terecht.

Persoonlijkheid boven looks

Ja, je ziet vaak wel een foto van je eventueel toekomstige date, maar je ziet ze vaak niet goed totdat je met ze afspreekt. Tijdens het chatten leer je elkaars persoonlijkheden echter goed kennen en merk je al snel of jullie compatibel zijn.

waarom online dating

Mensen buiten je sociale cirkel ontmoeten

Door mensen te ontmoeten via online dating kom je in contact met mensen die je normaal nooit zou ontmoeten, maar ook mensen die jouw passie’s en hobby’s delen. Daarnaast is het goede kans om mensen te ontmoeten met andere culturen en je horizon te verbreden.

Online dating is de oplossing als je verlegen bent

Als je verlegen bent en je het moeilijk vindt om op mensen af te stappen in een club of een kroeg, dan is online dating iets voor jou. Dan heb je nog steeds wel die eerste date, maar je kent degene al wel een stuk beter door al het gechat wat er aan vooraf ging.

Zelfvertrouwen

Online dating geeft je zelfvertrouwen. Soms heb je gewoon even een leuk chatgesprek met de nodige complimentjes nodig of een hele leuke date om je zelfvertrouwen weer een boost te geven en je eraan te helpen herinneren hoe geweldig jij bent.  

Geplaatst in Blog, Dating blog Getagd met , , ,

Ben je op zoek naar een datingsite en twijfel je welke je moet nemen? Hieronder een aantal van onze meestpopulaire datingsites.

Pepper - populair onder jongeren
Relatieplanet - grootste van NL
 Lexa - Meest bekende datingsite
 Parship - Beste in matchen
 DatingEasy - Makkelijk in gebruik
 50plusMatch Populair onder 50+
 Match4me - Voor alle leeftijden

Bekijk het complete datingoverzicht